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  1. Progetti

Innovative biostimulant for sustainable fruit production from vegetable crops (ID21014) anno 2022

Progetto
The aim of this project is to launch on the market a novel biostimulant enhancing fruit vegetable yield under stressed or resource-limited conditions. The biostimulant will thus improve environmentally and economically sustainable cultivation of vegetables. The biostimulant is based on beneficial plant extracts possessing hormone-like effects that boost plant resilience to drought and nutrient stress resilience. The project roadmap includes the optimization of the biostimulant formulation, which will be distributed to the partners in order to validate its properties under operational conditions, to the purpose of widening its potential market to a variety of target crops. The biostimulant will be taken to TRL7 (system prototype demonstration in operational environment) at the end of 2021.
  • Dati Generali
  • Aree Di Ricerca

Dati Generali

Partecipanti

SCHUBERT Andrea   Responsabile scientifico  

Referenti

GHIAZZA Mara   Amministrativo  

Dipartimenti coinvolti

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI   Principale  

Tipo

H2020 Knowledge and Innovation Communities (EIT-KIC)

Finanziatore

EUROPEAN COMMISSION
Ente Finanziatore

Partner

Università degli Studi di TORINO

Contributo Totale (assegnato) Ateneo (EURO)

62.250€

Periodo di attività

Gennaio 1, 2022 - Dicembre 31, 2022

Durata progetto

12 mesi

Aree Di Ricerca

Settori (15)


LS9_5 - Food sciences (including food technology, food safety, nutrition) - (2020)

Settore BIO/04 - Fisiologia Vegetale

CIBO, AGRICOLTURA e ALLEVAMENTI - Agricoltura e Produzioni Vegetali

CIBO, AGRICOLTURA e ALLEVAMENTI - Allevamento e Produzioni Animali

CIBO, AGRICOLTURA e ALLEVAMENTI - Chimica e cibo

CIBO, AGRICOLTURA e ALLEVAMENTI - Farmacologia Veterinaria

CIBO, AGRICOLTURA e ALLEVAMENTI - Miglioramento e difesa delle colture

CIBO, AGRICOLTURA e ALLEVAMENTI - Tecnologie alimentari e microbiologia degli alimenti

CULTURA, ARTE e CREATIVITA' - Culture moderne

MEDICINA, SALUTE e BENESSERE - Ricerca Traslazionale e Clinica

PIANETA TERRA, AMBIENTE, CLIMA, ENERGIA e SOSTENIBILITA' - Energia e Fonti Energetiche

PIANETA TERRA, AMBIENTE, CLIMA, ENERGIA e SOSTENIBILITA' - Foreste e Legno

PIANETA TERRA, AMBIENTE, CLIMA, ENERGIA e SOSTENIBILITA' - Risorsa suolo e ambiente

SCIENZE DELLA VITA e FARMACOLOGIA - Interazioni tra molecole, cellule, organismi e ambiente

SCIENZE DELLA VITA e FARMACOLOGIA - Tecnologie Farmaceutiche e Cosmetiche

Parole chiave (3)

biostimulants
strigolactones
tomato
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