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Progetti
The diversity of tannins in Italian red wines. Study of biochemical aspects, chemical reactivity and sensory characteristics for developing precision and sustainable enological models from vineyard to consumer
Progetto
Dati Generali
Pubblicazioni
Dati Generali
Partecipanti
ROLLE Luca Giorgio Carlo
Responsabile scientifico
Dipartimenti coinvolti
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Principale
Tipo
PRIN 2015
Finanziatore
MINISTERO DELL'UNIVERSITA' E DELLA RICERCA
Ente Finanziatore
Partner
Università degli Studi di TORINO
Periodo di attività
(febbraio 5, 2017 - febbraio 5, 2020)
Durata progetto
36 mesi
Pubblicazioni
Pubblicazioni (2)
Grape skin anthocyanin extraction from red varieties during simulated maceration: Influence of grape seeds and pigments adsorption on their surface
FOOD CHEMISTRY
2023
Articolo
Open Access
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Multivariate prediction of Saliva Precipitation Index for relating selected chemical parameters of red wines to the sensory perception of astringency
CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE
2023
Articolo
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