Skip to Main Content (Press Enter)
×
Home
Pubblicazioni
Progetti
Persone
Competenze
Settori
Strutture
Terza Missione
IT
EN
☰
UNI-FIND
|
UNI-FIND
unito.it
IT
EN
×
Home
Pubblicazioni
Progetti
Persone
Competenze
Settori
Strutture
Terza Missione
☰
Progetti
The diversity of tannins in Italian red wines. Study of biochemical aspects, chemical reactivity and sensory characteristics for developing precision and sustainable enological models from vineyard to consumer
Progetto
Dati Generali
Pubblicazioni
Dati Generali
Partecipanti (2)
GERBI Vincenzo
Responsabile scientifico
ROLLE Luca Giorgio Carlo
Responsabile scientifico
Dipartimenti coinvolti
SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI
Principale
Tipo
PRIN 2015
Finanziatore
MINISTERO DELL'UNIVERSITA' E DELLA RICERCA
Ente Finanziatore
Partner
Università degli Studi di TORINO
Periodo di attivitÃ
Febbraio 5, 2017 - Febbraio 5, 2020
Durata progetto
36 mesi
Pubblicazioni
Pubblicazioni (3)
Insight on Tannin Extraction and Mechanical Changes During Maceration from Skins and Seeds of Italian Red Grape Varieties
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
In Stampa
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Grape skin anthocyanin extraction from red varieties during simulated maceration: Influence of grape seeds and pigments adsorption on their surface
FOOD CHEMISTRY
2023
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Multivariate prediction of Saliva Precipitation Index for relating selected chemical parameters of red wines to the sensory perception of astringency
CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE
2023
Articolo
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"