Skip to Main Content (Press Enter)

Logo UNITO
  • ×
  • Home
  • Pubblicazioni
  • Progetti
  • Persone
  • Competenze
  • Settori
  • Strutture
  • Terza Missione

UNI-FIND
Logo UNITO

|

UNI-FIND

unito.it
  • ×
  • Home
  • Pubblicazioni
  • Progetti
  • Persone
  • Competenze
  • Settori
  • Strutture
  • Terza Missione
  1. Progetti

The diversity of tannins in Italian red wines. Study of biochemical aspects, chemical reactivity and sensory characteristics for developing precision and sustainable enological models from vineyard to consumer

Progetto
  • Dati Generali
  • Pubblicazioni

Dati Generali

Partecipanti (2)

GERBI Vincenzo   Responsabile scientifico  
ROLLE Luca Giorgio Carlo   Responsabile scientifico  

Dipartimenti coinvolti

SCIENZE AGRARIE, FORESTALI E ALIMENTARI   Principale  

Tipo

PRIN 2015

Finanziatore

MINISTERO DELL'UNIVERSITA' E DELLA RICERCA
Ente Finanziatore

Partner

Università degli Studi di TORINO

Periodo di attività

Febbraio 5, 2017 - Febbraio 5, 2020

Durata progetto

36 mesi

Pubblicazioni

Pubblicazioni (3)

Insight on Tannin Extraction and Mechanical Changes During Maceration from Skins and Seeds of Italian Red Grape Varieties 
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
In Stampa
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Grape skin anthocyanin extraction from red varieties during simulated maceration: Influence of grape seeds and pigments adsorption on their surface 
FOOD CHEMISTRY
2023
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Multivariate prediction of Saliva Precipitation Index for relating selected chemical parameters of red wines to the sensory perception of astringency 
CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE
2023
Articolo
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
  • Utilizzo dei cookie

Realizzato con VIVO | Designed by Cineca | 25.5.3.0